Polędwiczki wieprzowe czosnkowe z sosem pieczarkowym
Czosnkowa polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym wymaga ok. 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 703 kalorie, 50g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na $3.15 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 55 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś grzyby, polędwicę wieprzową, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 87%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem pieczarkowym, Medaliony z polędwicy wieprzowej pieczonej z sosem Szalotkowo-grzybowym, oraz Polędwica wołowa z sosem pieczarkowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rub sól i pieprz na wszystkich stronach polędwiczek wieprzowych; nestle polędwiczki obok siebie w naczyniu do pieczenia 9x13-calowy.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu, dodać czosnek i grzyby. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, i dusić, często mieszając, aż sos będzie pachnący, o 5 protokół. Ocet wymieszać z sosem grzybowym.
Polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki polędwiczki
Piec w nagrzanym piekarniku, aż polędwiczki będą lekko różowe w środku, około 45 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (63 Stopni C).
Polędwiczki przenieść do naczynia.
Spuścić kapiele, w tym grzyby, z naczynia do pieczenia do miarki, zeskrobując dno, aby uzyskać wszystkie brązowe kawałki.
Wyjąć 1/4 szklanki tłuszczu z mieszaniny i wlać do rondla.
Dodać tyle bulionu z kurczaka do kapieli zrobić 2 szklanki; ubić mąkę do kapieli aż włączone. Wymieszać bulion-kapiące mieszaninę do rondla z tłuszczem na średnim ogniu, aż zgęstnieje, o 5 protokół; doprawić solą i pieprzem.
Polędwiczki pokroić w medaliony i polędwiczki wyłożyć połową sosu.
Pozostałą część sosu wlać do sosu do podania.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Jednym z win, które można spróbować jest Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher). Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)]()
Flechas De Los Andes Gran Malbec (OU Kosher)
Intensywny rubinowy kolor. Jasny, ze złożonymi aromatami jeżyny, minerałów i fiołków. Gęste i skoncentrowane, to wino ma solidną kwasowość i taniny oznaczające smaki jagód, fiołków i gorzkiej czekolady. Zachowują również słodycz wina. Wykończenie jest ze słodkimi taninami i przyjemnym fiołkiem. To dobrze zbalansowane wino, bogate w osobowość.