Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym
Polędwiczki wołowe z sosem portowo-grzybowym to bezglutenowe danie główne. Na 4,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 448 kalorii, 28g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, tymianek, Porto i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwiczki wołowe z sosem porto, Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym, oraz Polędwica wołowa z farszem z dzikich grzybów i sosem z Porto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć tymianek, czosnek, 1 łyżeczka soli i pieprz; polędwiczki wołowe płaszcz z mieszaniny.
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać wołowinę; gotować 2 minuty na 1 stronie, aż rumiane. Obróć wołowinę.
Przenieść patelnię do piekarnika; piec w 350 przez 25-30 minut lub aż temperatura wewnętrzna osiągnie 12
Przełożyć wołowinę na deskę do rzeźbienia; namiot z folią i odstawić na 10 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 130 dla średnio rzadkich).
Tymczasem, roztopić masło w tej samej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby i pozostałą sól; gotować 5 minut, często mieszając.
Dodać bulion i wino; dusić 8 minut.
Połączyć skrobię kukurydzianą i wodę; dobrze wymieszać. Wymieszać z sosem; gotować na wolnym ogniu 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Wołowinę pokroić w poprzek na 16 plastrów, przełożyć na talerze i polać sosem grzybowym.
Wybór wina naszego eksperta: wołowina idealnie pasuje do Montevina Terra D ' Oro Zinfandel (1$
z Kalifornii. Jego przyprawa odzwierciedla pieprzny smak tymianku. Wskazówka: większość gości wypija około 2 szklanki wina, a na butelkę przypada 4 szklanki. Więc jeśli przyjdzie 8 osób, będziesz potrzebował co najmniej 4 butelek wina. Weź kilka dodatkowych, na wszelki wypadek. -- Andrea Immer Robinson