Polędwica wołowa z imbirem-Shiitake Brown Butter

Polędwica wołowa z brązowym masłem imbirowym-Shiitake może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 930 kalorii, 42g białka, oraz 80 g tłuszczu. Na 9,87 zł za porcję, ten przepis okładki 25% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 4. 27 osób było pod wrażeniem tej receptury. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Jeśli masz czosnek, sake, szczypiorek czosnkowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Niskotłuszczowe Ciasto Z Okruchami (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 76%. Ten wynik jest całkiem dobry. Podobne przepisy obejmują Polędwica wołowa Bruschetta z brązowym masłem, Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, oraz Good Eats polędwica wołowa w skorupie solnej (Alton Brown 2004).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Filety przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej oliwę z oliwek w ciężkiej, odpornej na piec patelni na średnim ogniu, aż zacznie palić. Smażyć steki do złotego koloru po obu stronach, około 3 minut na stronę.
Przenieść steki do nagrzanego piekarnika i gotować przez około 10 minut, lub do pożądanej doneness. Kiedy steki są gotowe, odstawić do odpoczynku w ciepłym miejscu, kończąc SOS.
W międzyczasie rozpuść 3 łyżki masła w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać czosnek i imbir, gotować delikatnie, aż pachnące i półprzezroczyste, około 1 1/2 do 2 minut.
Dodać grzyby shiitake i 1/2 łyżeczki soli i gotować, aż zmiękną, 3 do 4 minut.
Wlać sake i mirin; zmniejszyć o połowę.
Wymieszać pozostałe 1/2 szklanki masła. Po stopieniu zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i kontynuuj gotowanie, aż masło zmieni kolor na ciemnobrązowy, 6 do 8 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać ze szczypiorkiem.