Polędwica wołowa z aromatycznymi tajskimi przyprawami

Polędwica wołowa z aromatycznymi tajskimi przyprawami
Polędwica wołowa z aromatycznymi tajskimi przyprawami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 545 kalorii, 52g białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Na 8,51 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz Tajskie chiles, skórka pomarańczowa, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Niewiele osób lubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mostek z suszonymi morelami, śliwkami i aromatycznymi przyprawami, Polędwica wołowa z pasternakiem i sosem orzechowym, oraz Aromatyczne Wino-Duszona Wołowina.

Instrukcje

1
W małym rondlu podgrzej olej roślinny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i gotować na małym ogniu, aż blady złoty i chrupiące, stale mieszając, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Odcedzić chipsy czosnkowe na papierowych ręcznikach i zarezerwować olej; niech oba ostygną do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
FrytkiFrytki
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
4
Używając ostrego noża do parkowania, zrób 1-calowe szczeliny na stekach z polędwicy. Wypchaj plastry czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
CzosnekCzosnek
FrytkiFrytki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Napełnij dużą, solidną, zamykaną plastikową torbę zamrażarki szalotkami, rozmarynem, tymiankiem, liśćmi limonki, skórką pomarańczową, sosem rybnym, sosem sojowym, suszonymi chiles i zastrzeżonym olejem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
Liście LimonkiLiście Limonki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Sos RybnySos Rybny
Olej CzosnkowyOlej Czosnkowy
Sos SojowySos Sojowy
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
6
Dodać steki i zapieczętować, obracając się, aby pokryć mięso marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
MięsoMięso
7
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny.
8
Przynieś duży garnek z wodą ledwo na wolnym ogniu; woda powinna zarejestrować 135 na termometrze cukierkowym lub natychmiastowym odczycie. Wyrzucić większość marynaty i ponownie zamknąć plastikową torbę, tłocząc powietrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
GarnekGarnek
9
Dodaj torbę do wody i przykryj stojakiem lub płytką, aby utrzymać ją w zanurzeniu. Gotować mięso w worku w temperaturze 135 przez 45 minut, dostosowując ciepło w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MięsoMięso
10
Wyjąć worek z wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
11
Przenieść steki na talerz; zeskrobać marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
12
Na patelni, roztopić masło w oliwie z oliwek i ciepła, aż prawie do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodaj steki i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane i natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części steki rejestruje 130 średnio rzadkie, 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
14
Serwuj od razu.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Lubanzi Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn