Polędwica Wołowa Przyprawiona
Przyprawiona polędwica wołowa jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 2 porcjami. Na 34,73 zł / porcja, ten przepis okładki 59% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 3434 kalorii, 208g białka, oraz 263g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz polędwicę wołową, pieprz, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 67%. Spróbuj Polędwiczki Wieprzowe Przyprawione, Polędwiczki Wieprzowe Przyprawione, oraz Polędwica wołowa inkrustowana pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, smażoną cebulą i sosem z octu balsamicznego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiel ziarna pieprzu w elektrycznym młynku do przypraw (lub czystym młynku do kawy) do średniego mielenia. W małej misce, połączyć pieprz, brązowy cukier, sól, imbir, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, kolendra, kardamon, i goździki; trzepaczka do połączenia. Mięso natrzeć oszczędnie pokruszonymi plastrami czosnku, a następnie przetrzeć mieszanką przypraw.
Polędwicę przeciąć na pół. Owinąć każdą połowę bardzo ciasno kilkoma warstwami folii (tak, aby wyglądała na owiniętą), włożyć do rondla i przechowywać w lodówce 4 dni.
Podgrzać 1 łyżkę. olej na dużej patelni (nie nonstick) na dużym ogniu.
Dodaj 1 kawałek mięsa i podsmażyć, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron, 7 do 10 protokół.
Przełożyć na patelnię do pieczenia i powtórzyć z pozostałym olejem i wołowiną.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować mięso, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony w najgrubszej części rejestruje 135, 20 do 30 minut. (Połówki nie mogą gotować w tym samym tempie; po tym, jak mięso było w piekarniku 20 minut, zacznij przyjmować temperaturę obu kawałków mięsa co 5 minut.)
Przenieś do deski do rzeźbienia, namiotu z folią i pozostaw 15 minut.
Pokroić mięso w bardzo cienkie plastry (mniej niż 1/4 cala., jeśli to możliwe) i podawać ciepłe lub w temperaturze pokojowej, z chrupiącymi bułeczkami i chutney, jeśli chcesz.