Polędwica wieprzowa marynowana w winie i dijonie
Polędwica wieprzowa marynowana w winie i dijonie może być daniem głównym, którego szukasz. Ten przepis daje 6 porcji po 349 kalorii , 48 g białka i 13 g tłuszczu każda. Za 2,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga oregano, białego wina, czosnku i pietruszki. 42 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 90% . Ta ocena jest znakomita. Polędwica wieprzowa glazurowana brązowym cukrem i octem balsamicznym , kotlety z polędwicy wieprzowej glazurowane klonem z sosem daktylowym i prażonym kuskusem z orzeszkami piniowymi oraz Polędwica wieprzowa z melasą i pieprzem cayenne są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść polędwicę wieprzową w głębokim naczyniu do pieczenia.
Wymieszaj czosnek, cebulę, pietruszkę, musztardę, wino, jogurt, oliwę z oliwek, sól, pieprz, płatki czerwonej papryki, oregano, bazylię, tymianek, bulion i sok z cytryny w misce; zalej wieprzowinę. Przykryj całe danie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 145 stopni Fahrenheita (63 stopnie Celsjusza), przez około 1 godzinę 30 minut.
Wyjmij polędwicę z naczynia i przykryj folią aluminiową na desce do krojenia. Pozostaw do odpoczynku na 20 minut przed pokrojeniem. Odstaw sos z naczynia i podawaj z boku.