Polędwica kolendrowo-czosnkowa z pikantną kukurydzianą salsą

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy Kolendrowo-czosnkowej z pikantną kukurydzianą Salsan. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 28g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z limonki, pikantną salsę kukurydzianą, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Salsa Kukurydziana, Cilantro Crabcakes with Dijon Corn Salsa, oraz Kolendry Kukurydziane Z Pieczoną Salsą Z Cukinii.
Instrukcje
Proces pierwszych 7 składników w robocie kuchennym lub blenderze do wymieszania i rub mieszankę kolendry nad stekiem z polędwicy. Chill 2 godziny.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
10 do 12 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski.
Podawać z pikantną salsą kukurydzianą; w razie potrzeby udekorować.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.