Polędwica kolendrowo-czosnkowa z pikantną kukurydzianą salsą

Polędwica kolendrowo-czosnkowa z pikantną kukurydzianą salsą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polędwicy Kolendrowo-czosnkowej z pikantną kukurydzianą Salsan. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,17 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 28g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to raczej tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sok z limonki, pikantną salsę kukurydzianą, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna Salsa Kukurydziana, Cilantro Crabcakes with Dijon Corn Salsa, oraz Kolendry Kukurydziane Z Pieczoną Salsą Z Cukinii.

Instrukcje

1
Proces pierwszych 7 składników w robocie kuchennym lub blenderze do wymieszania i rub mieszankę kolendry nad stekiem z polędwicy. Chill 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z PolędwicyStek Z Polędwicy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
3
10 do 12 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
4
Odstawić na 10 minut.
5
Stek pokroić po przekątnej na cienkie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6
Podawać z pikantną salsą kukurydzianą; w razie potrzeby udekorować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Flora Springs Napa Valley Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia42
Magazyn