Polskie Ciasto Kawowe
Polskie ciasto kawowe może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 2340 kalorii. Ten przepis służy 3. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, ciepłą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Staromodny tort kawowy-zwieńczony polewą streusel, ten tort kawowy jest nieodparty, Polskie Ciasto Buraczane, oraz Polskie Ciasto Miodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół. Rozgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki, a następnie usunąć z ognia.
Wymieszać w 1 szklance masła do rozpuszczenia.
W dużej misce ubić jajka i 1 1/2 szklanki cukru.
Wymieszać w gałce muszkatołowej, ekstrakt z pomarańczy, ekstrakt z wanilii i mieszaninę drożdży. Wymieszać 3 szklanki mąki i sól. Wymieszać 1/3 mieszanki mlecznej.
Wymieszać w pozostałej mieszaninie mąki i mleka w dwóch naprzemiennych dodatkach. Przykryć miskę i odstawić do podwojenia, o 45 protokół.
W małej misce przygotuj polewę, przecinając razem 1/2 szklanki masła i 2/3 szklanki cukru, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko nasmaruj 3 10-calowe patelnie Bundt.
Ciasto podzielić na przygotowane Patelnie i posypać polewą.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.