Pollo al Ajillo (kurczak i czosnek)

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pollo al Ajillo (kurczak i czosnek). Ten przepis zawiera 4 porcje z 680 kalorii, 34g białka, oraz 38g tłuszczu każdy. Za 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 10 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka soli, sherry, porto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać wytrawną sherry, możesz podążać za tym daniem głównym z Budyń Chlebowo-maślany jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 67%. Podobne przepisy to Skrzydełka z kurczaka z czosnkiem i papryką / Pollo al Ajillo, Gambas al Ajillo / krewetki czosnkowe, oraz Gambas al Ajillo (krewetki z czosnkiem).
Instrukcje
Na dużej przykrytej patelni rozgrzej oliwę z oliwek na średnim ogniu. Gotuj kurczaka na oleju, aż się zrumieni ze wszystkich stron.
Ułóż ziemniaki na patelni, aby przykryć dno. Rozsyp ząbki czosnku na ziemniakach.
Ułóż kurczaka na czosnku i ziemniakach.
Posyp kurczaka pieprzem, solą i natką pietruszki.
Polej wszystko sherry i Porto. Przykryj i gotuj na małym ogniu, aż ziemniaki i kurczak się ugotują, około 45 minut.