Polewa Czekoladowa Tofu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów lukier, więc dać czekoladowe lukier tofu spróbować. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 97 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz likier o Smaku kawowym, wanilię, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj (Potajemnie zdrowe) dekadenckie ciasto czekoladowe ze specjalnym polewą czekoladową, 4 warstwowe ciasto czekoladowe Brownie z lukrem z masła orzechowego i czekoladowym Ganache, oraz Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać czekoladę do miski bezpiecznej w kuchence mikrofalowej.
Podgrzać w kuchence mikrofalowej na połowie mocy (50%), aż czekolada będzie miękka, 2 do 2 1/2 minuty.
W międzyczasie w blenderze połącz tofu, rum i wanilię. Wirować, aż gładko pured.
Wymieszać czekoladę, aż będzie gładka.
Zeskrobać do blendera z mieszaniną tofu. Wirować, aż gładko pured.
Wlać do miski i zagnieżdżać w lodowatej wodzie. Mieszać często, aż lukier jest zimny, 10 do 12 minut. Stosować lub przykryć szczelnie i schłodzić do 2 dni; wymieszać przed rozłożeniem.