Polenta z Sugo Finto
Polenta z Sugo Finto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 14g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz masło, wodę, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać czerwone wino, można śledzić to danie główne z Czerwone Wino Ciasto Czekoladowe # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sugo finto-wegetariańska wersja sosu mięsnego, Części Wieprzowe Sugo, oraz Sugo Grzybowe.
Instrukcje
W dużym garnku rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj seler, marchew, cebula i pietruszka i gotować, aż warzywa będą miękkie i cebula będzie przezroczysta, o 8 protokół.
Dodać czerwone Wino i gotować, aż w większości wyparował, o 6 protokół.
Doprawić warzywa solą i pieprzem.
Dodaj pomidory i wymieszaj, aby połączyć. Zmniejszyć ciepło do średnio niskiego i przykryć garnek.
Niech gotować na wolnym ogniu przez godzinę.
Gdy sos ma trzydzieści minut do gotowania, rozpocząć polenta. Napełnij dużą patelnię sosu 4 szklankami wody. Doprowadzić wodę do wrzenia i dodać łyżeczkę soli.
Dodać polenta i gotować, często mieszając, aż gruby, o 25 protokół. Wymieszać z masłem.
Po zakończeniu sosu doprawiamy solą i pieprzem. Podziel polentę między cztery talerze i top z sosem.
Każdy talerz posypać 1/4 szklanki parmezanu.