Polenta z rozmarynem i parmezanem
Polenta z rozmarynem i parmezanem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 56 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, czosnek, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Rozmaryn-Parmezan Polenta, Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, oraz Wieprzowina z rozmarynem Polenta dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj rosół z kurczaka, wodę, mleko, czosnek, rozmaryn i sól. Stopniowo ubijać w mączki kukurydzianej, ustawić ciepło na średnio-niskie, i gotować mieszaninę mączki kukurydzianej, aż gęsty i kremowy, mieszając często, aby zapobiec grudki, o 15 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać z parmezanem, aż dobrze się połączą.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Posmaruj 2-litrową zapiekankę. Łyżkę polenty do przygotowanej zapiekanki, dodając w razie potrzeby więcej parmezanu.
Wierzch posypać solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż polenta jest bulgotanie i złoty kolor na wierzchu, o 30 protokół.