Polenta z gorgonzolą i migdałami

Polenta z gorgonzolą i migdałami
Polenta z Gorgonzolanem i migdałami to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz szybko gotującą się polentę, dolce gorgonzoli, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Polenta z porami i gorgonzolą, Polenta z czerwonej papryki z gorgonzolą, oraz Spódnica stek z Gorgonzola Polenta.

Instrukcje

1
Doprowadzić wodę, mleko i 3/4 łyżeczki soli do wrzenia w dużym ciężkim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Posypać polentą i gotować na średnim ogrzaniu, stale ubijając, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia i ubić parmezanem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Podawać posypane gorgonzolą, migdałami i 1/2 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
GorgonzolaGorgonzola
MigdałyMigdały
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn