Polenta lasagne z sosem śmietanowym
Polenta lasagne z sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 739 kalorii, 15g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, mleko niskotłuszczowe, sos śmietanowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Polenta lasagne z kremowym sosem grzybowym, Veggie Lasagnan w sosie śmietanowym parmezan, oraz Lasagna z czosnkowym sosem śmietanowym parmezanem.
Instrukcje
Usunąć łodygi z grzybów shiitake i cienko pokroić.
Podsmażyć cebulę na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na dużym ogniu 3 minuty.
Dodaj shiitake i pieczarki, i smażyć 3 do 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Dodać 3/4 szklanki mleka i doprowadzić do duszenia.
Ubić razem skrobię kukurydzianą i 2 łyżki mleka; wymieszać z mieszanką grzybową.
Dodać serek śmietankowy i wino, mieszając do wymieszania.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rozprowadź 3 łyżki sosu śmietanowego w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Warstwa 1/3 plastrów polenty na sosie.
Polentę posypać 1/4 szklanki parmezanu. Top z mieszanki grzybów. Wierzch z jedną trzecią plasterków polenty i pozostałym sosem śmietanowym; wierzch z pozostałą jedną trzecią plasterków polenty.
Piec w 375 przez 35 do 40 minut lub do bąbelków.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu. Broil w wysokiej 3 do 5 minut lub aż ser jest lekko rumiane.
Zdjąć z ognia. Przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Marjon Original Polenta znalezionego w sekcji Produkty supermarketu.