Polenta lasagne z sosem śmietanowym

Polenta lasagne z sosem śmietanowym
Polenta lasagne z sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 739 kalorii, 15g białka, oraz 64G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 5,03 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cebulę, mleko niskotłuszczowe, sos śmietanowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Podobne przepisy to Polenta lasagne z kremowym sosem grzybowym, Veggie Lasagnan w sosie śmietanowym parmezan, oraz Lasagna z czosnkowym sosem śmietanowym parmezanem.

Instrukcje

1
Usunąć łodygi z grzybów shiitake i cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
2
Podsmażyć cebulę na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na dużym ogniu 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj shiitake i pieczarki, i smażyć 3 do 4 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczarki BiałePieczarki Białe
CebulaCebula
4
Dodać 3/4 szklanki mleka i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
5
Ubić razem skrobię kukurydzianą i 2 łyżki mleka; wymieszać z mieszanką grzybową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GrzybyGrzyby
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać serek śmietankowy i wino, mieszając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
WinoWino
7
Zdjąć z ognia. Wymieszać z solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
8
Rozprowadź 3 łyżki sosu śmietanowego w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Warstwa 1/3 plastrów polenty na sosie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
SOSSOS
10
Polentę posypać 1/4 szklanki parmezanu. Top z mieszanki grzybów. Wierzch z jedną trzecią plasterków polenty i pozostałym sosem śmietanowym; wierzch z pozostałą jedną trzecią plasterków polenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sos śmietanowySos śmietanowy
GrzybyGrzyby
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
11
Piec w 375 przez 35 do 40 minut lub do bąbelków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Posypać pozostałą 1/4 szklanki parmezanu. Broil w wysokiej 3 do 5 minut lub aż ser jest lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
SerSer
13
Zdjąć z ognia. Przykryć luźno folią aluminiową i odstawić na 15 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
14
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Marjon Original Polenta znalezionego w sekcji Produkty supermarketu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn