Pokarm na zimę: Szkocki bulion z chochli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj skromne jedzenie na zimę: Szkocki bulion z chochli spróbować. Ten przepis służy 12 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 115 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz seler, nierafinowaną sól morską, liście laurowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Zima. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Hamburger Pie: Pokorny Komfort Żywności, Bulion Szkocki, oraz Bulion Szkocki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść jęczmień w małej misce z około 1 szklanką ciepłej wody. Wymieszać z octem jabłkowym. W osobnej misce wlej podzielony groszek do miski i przykryj ciepłą wodą. Pozostaw obie miski w ciepłym pomieszczeniu na 12 do 24 godzin. Po upływie czasu odcedzić jęczmień i rozłupany groch i opłukać well.In duży garnek, rozgrzać masło na średnim lub średnim ogniu.
Dodać trzciny jagnięce do garnka i brązowy je po obu stronach, obracając w razie potrzeby. Pokój jagnięcinę i odstawić na bok.
Dodaj cebulę, marchew, seler i czosnek do garnka, i saute przez 5 protokół, mieszając w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu.Odstawić jagnięcinę do garnka i dodać tymianek, zatokę i 12 szklanek wody.
Wlać namoczony groszek i jęczmień. Doprowadzić zupę do wrzenia, włączyć ogień do niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin lub aż golonki jagnięce są bardzo miękkie i mięso jest łatwe do ściągnięcia kości.
Wyjąć z garnka trzciny jagnięce i pozostawić do ostygnięcia.Podczas gdy jagnięcina stygnie, wyhoduj jarmuż i posiekaj go na kawałki wielkości kęsa
Dodaj jarmuż do garnka i gotuj na wolnym ogniu przez 7 minut lub aż jarmuż będzie miękki.Pokroić jagnięcinę i oddać do garnka. Dobrze posolić, zaczynając od 2 łyżeczek i w razie potrzeby dodać świeżo zmielony pieprz.
Udekorować posiekaną natką pietruszki, jeśli chcesz, i podawać.