Pojedyncze Ciasta Czekoladowo-Miętowe Lava
Pojedyncze czekoladowo-miętowe ciasta Lava może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 456 kalorii, 7G białka, oraz 36 g tłuszczu. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka śmietany do ubijania, cukier, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 4 osoby uznały ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pojedyncze czekoladowe ciasta z sosem karmelowym, Czekoladowe Ciasta Lawowe, oraz Ciasta Czekoladowe Lava dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla ośrodków, w rondlu, stopić Ghirardelli ® Peppermint Bar Kora pieczenia i śmietany na małym ogniu.
Trzepaczka delikatnie zmiksować. Zamrozić na 1 godzinę lub do twardości. Formować na 6 kulek; przechowywać w lodówce, aż potrzebne.
Na ciasto, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Spray sześć 6-uncji ramekins lub budyń kubki z nonstick gotowania sprayu; odstawić. W podwójnym kotle roztopić Ghirardelli ® 60% słodko-gorzkich wiórów kakaowych i masło na małym ogniu.
Trzepaczka delikatnie zmiksować.
W dużej misce, ubić jajka, żółtka, cukier, i ekstrakt z mięty pieprzowej z mikserem elektrycznym na dużej prędkości przez 5 minut lub aż gruby i lekki. Fold roztopioną mieszaninę czekolady i mąki do mieszaniny jaj tylko do połączenia. Łyżka ciasto ciasto do przygotowanych ramekins. Delikatnie wciśnij czekoladową kulkę do środka ciasta w każdym ramekinie.
Piec przez 15 minut lub aż ciasto będzie jędrne w dotyku.
Pozwól ramekins stać na stojaku drucianym przez 5 minut. Wsadź mały, ostry nóż do środka każdego ramekina. Jeden po drugim, umieść małą płytkę na górze każdego ramekina, odwróć i usuń ramekin. W razie potrzeby, na wierzch każdego ciasta nałożyć niewielką gałkę lodów waniliowych i drobno posiekaną korę mięty pieprzowej Ghirardelli®.