Podwójny Budyń Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podwójnego puddingu czekoladowego. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis służy 6. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz półsłodką czekoladę, czekoladę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Podwójny Budyń Czekoladowy, Podwójny Budyń Czekoladowy, oraz Podwójny Budyń Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubić jajka; odstawić.
W średnim rondlu połącz mleko, cukier granulowany, mąkę i sól, aż do dobrego wymieszania. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia.
Ubij około 1 szklanki gorącej mieszanki do jaj. Powoli wlać mieszaninę jaj do rondla, stale ubijając. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż do bardzo grubej, około 1 minuty.
Łyżka 2 1/2 szklanki gorący budyń do średniej miski; wymieszać w półsłodkiej czekolady, aż będzie gładka.
Do pozostałego budyniu w rondlu dodajemy białą czekoladę; mieszamy aż będzie gładka.
Pozostaw do ostygnięcia przez około 30 minut, ubijając każdą budynie od czasu do czasu, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Łyżka połowa półsłodki budyń czekoladowy do 6-filiżanki, prosto-jednostronnej szklanej misce; przechowywać w lodówce przez 10 minut. Top z budyniem z białej czekolady; przechowywać w lodówce przez 10 minut. Łyżka pozostałego budyniu czekoladowego na wierzchu. Przechowywać w lodówce, aż zestaw, o 3 godziny.
Ubij śmietanę i cukier cukierniczy, aż mieszanina będzie sztywna. Łyżka na wierzchu budyniu i posypać wiórkami czekolady, w razie potrzeby.