Podwójne Bułeczki Drożdżowe Whammie
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 679 kalorii, 18g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, cukru granulowanego, mąki chlebowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Roladki Drożdżowe, Roladki Drożdżowe Jogurtowe, oraz Staroświeckie Bułeczki Drożdżowe.
Instrukcje
Wyjąć i zarezerwować 1 łyżkę cukru. Pozostały cukier, 1/3 szklanki masła i kolejne 3 składniki ugotować w średnim rondlu na średnim ogniu, ciągle mieszając, aż masło się rozpuści. Fajne do 11
Wymieszać razem drożdże, piwo i zarezerwowane 1 łyżka cukru w 2-filiżanki cieczy miarki; odstawić 5 minut.
Połączyć mieszaninę mleka i mieszaniny drożdży w dużej misce; wymieszać z jajkiem. Stopniowo mieszaj w 4 szklankach mąki, aby uformować ciasto. (Ciasto będzie bardzo sztywne.)
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagnieść, dodając w razie potrzeby dodatkową mąkę (do 1/2 szklanki), aż będzie gładkie i elastyczne (około 6 do 8 minut).
Umieść w misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się, aby pokryć wierzch ciasta. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Patelnie na muffinki w sprayu do gotowania. Dziurkuj ciasto i uformuj ciasto na 36 (1-calowe) kulki.
Umieść 3 kulki ciasta w każdej filiżance muffin. (Obchodzić się z ciastem jak najmniej, aby zapobiec nadmiernemu ugniataniu.) Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 1 godzinę.
Piec w 350 przez 15 do 18 minut lub do złotego koloru.
Po upieczeniu 5 minutach na każdej rolce ułożyć niewielką ilość masła lub w razie potrzeby posmarować roztopionym masłem.