Podstawowy Rosół Z Kurczaka
Podstawowy surowiec z kurczaka to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 12 porcjami. Jedna porcja zawiera 227 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Mieszanka liści laurowych, udka i nogi z kurczaka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 24%. Spróbuj Podstawowy Rosół Z Kurczaka, Podstawowy Rosół Z Kurczaka, oraz {Wideo} Jak zrobić podstawowy rosół z resztek kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Udka i nogi z kurczaka ułożyć na patelni z prześcieradłem. Lekko posmarować olejem i upiec na złoty kolor, około 35 do 45 minut.
Duży, głęboki garnek lekko zalać oliwą z oliwek.
Dodaj cebulę, seler, marchew i czosnek do garnka i doprowadzić go do średnio wysokiego ciepła. Gotować warzywa mieszając często, aż zaczną się miękkie i są bardzo aromatyczne, o 8 do 10 protokół.
Wyjmij kurczaka z piekarnika i dodaj do garnka z warzywami wraz z liśćmi laurowymi i tymiankiem. Napełnij garnek wodą.
Umieść garnek na palniku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do gotować. W końcu na powierzchni wody powstanie szara szumowina. Zgarnij szumowiny i tłuszcz z wody. Gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 do 3 godzin. Uzupełnij wodę, gdy odparuje.
Odcedzić wywar i wyrzucić kurczaka i warzywa. Przechowuj zapasy w małych pojemnikach, plastikowe kufle i pojemniki na kwarty z chińskiego wynos są idealne! Recykling! Jeśli nie używasz od razu zamrozić do późniejszego użycia.