Podstawowy farsz jabłkowo-szałwiowy
Podstawowy farsz jabłkowy i szałwiowy może być tylko przystawką, której szukasz. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 91 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, tymianek, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kubki Z Nadzieniem Z Szałwii Jabłkowej, Farsz z jabłkiem kukurydzianym i szałwią, oraz Farsz z kiełbasą, szałwią i jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 191° i ułóż stojak na środku. Płaszcz 13-by-9-calowe naczynie do pieczenia z masłem; odstawić.W międzyczasie pokroić chleb w kostkę 3/4 cala i umieścić w dużej, żaroodpornej misce; odstawić.Odmierzone masło rozpuścić na dużej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż dopiero zaczynają brązowieć, o 5 protokół.
Dodać jabłka, seler, tymianek i szałwia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą miękkie i mogą być łatwo Przekłute nożem, o 6 protokół.
Dodaj 1 szklankę bulionu lub bulionu i doprowadzić mieszaninę do gotowanego na wolnym ogniu.Wyłączyć ogień i dodać mieszankę warzywno-jabłkową do zarezerwowanych kostek chleba. Doprawić dwoma lub trzema dużymi szczyptami soli i dwoma dużymi szczyptami pieprzu, następnie wymieszać, aby równomiernie połączyć. Jeśli mieszanka wydaje się zbyt sucha, dodaj więcej bulionu lub bulionu 1/4 szklanki na raz (ale upewnij się, że nie robi się bzdurny).
Przenieść mieszaninę do przygotowanego naczynia do pieczenia i piec, odkryte, aż wierzch farszu zaczyna się brązowy i chrupiący, o 30 do 40 protokół.