Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba

Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać uncji drożdże, sól, 2 uncji syrop słodowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mise en place.
2
Mąkę chlebową połączyć z wodą, jajkami, drożdżami, olejem roślinnym i syropem słodowym w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Syrop SłodowySyrop Słodowy
3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości3 Ząbki Czosnku, 2 Rozgniecione, 1 Odłożony W Całości
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Dodatkowe Pokrojone świeże TruskawkiDodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Wymieszać na niskiej prędkości przez około 4 minuty, lub do wymieszania.
4
Dodać sól i cukier, zwiększyć prędkość miksera TP medium, i mieszać przez około 8 minut, lub aż ciasto zaczyna się odciągać od boków miski, czuje się elastyczny, i daje pewien opór po szarpaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
5
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
6
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
7
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
8
Ciasto rozłożyć na 12 115 gramów na 4 uncje mąki. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Wyłóż dwie patelnie z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
10
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Jeśli masz pieczątkę kaiser roll, naciśnij nią środek rolki. Jeśli nie masz stempla, lekko naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą rundę w bagietkę o długości około 12 cali. Pracując z jednym kawałkiem na raz, uformuj każdą bagietkę w pętlę, przecinając końce, a prawy koniec znajduje się na dole. Pociągnij prawy koniec i nad środkiem pętli i popchnij go w tym samym kierunku. Lewa pętla powinna być teraz skierowana w prawo. Weź lewy koniec i pociągnij go do góry i pod środkowym otworem, a następnie podłącz go do drugiego końca. Powinieneś teraz mieć rolkę, która jest raczej jak rozeta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaiser BunKaiser Bun
BagietkaBagietka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Umieść 6 rolek, szew od strony dołu, na każdej z przygotowanych patelni. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i dowód na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Około godziny przed tym, jak będziesz gotowy do upiec bułki, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
13
Ciasto odsłaniamy i przekładamy do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
14
Piec przez 22 minuty, lub do momentu, gdy bułki będą złocisto-brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
15
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Dekoracji KanapekDo Dekoracji Kanapek
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn