Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba

Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać uncji drożdże, sól, 2 uncji syrop słodowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mise en place.
2
Mąkę chlebową połączyć z wodą, jajkami, drożdżami, olejem roślinnym i syropem słodowym w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Syrop SłodowySyrop Słodowy
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Wymieszać na niskiej prędkości przez około 4 minuty, lub do wymieszania.
4
Dodać sól i cukier, zwiększyć prędkość miksera TP medium, i mieszać przez około 8 minut, lub aż ciasto zaczyna się odciągać od boków miski, czuje się elastyczny, i daje pewien opór po szarpaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
8
Ciasto rozłożyć na 12 115 gramów na 4 uncje mąki. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Wyłóż dwie patelnie z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Jeśli masz pieczątkę kaiser roll, naciśnij nią środek rolki. Jeśli nie masz stempla, lekko naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą rundę w bagietkę o długości około 12 cali. Pracując z jednym kawałkiem na raz, uformuj każdą bagietkę w pętlę, przecinając końce, a prawy koniec znajduje się na dole. Pociągnij prawy koniec i nad środkiem pętli i popchnij go w tym samym kierunku. Lewa pętla powinna być teraz skierowana w prawo. Weź lewy koniec i pociągnij go do góry i pod środkowym otworem, a następnie podłącz go do drugiego końca. Powinieneś teraz mieć rolkę, która jest raczej jak rozeta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kaiser BunKaiser Bun
BagietkaBagietka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Umieść 6 rolek, szew od strony dołu, na każdej z przygotowanych patelni. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i dowód na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Około godziny przed tym, jak będziesz gotowy do upiec bułki, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
13
Ciasto odsłaniamy i przekładamy do nagrzanego piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
14
Piec przez 22 minuty, lub do momentu, gdy bułki będą złocisto-brązowe i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
15
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn