Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba
Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 25 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać uncji drożdże, sól, 2 uncji syrop słodowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę chlebową połączyć z wodą, jajkami, drożdżami, olejem roślinnym i syropem słodowym w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Wymieszać na niskiej prędkości przez około 4 minuty, lub do wymieszania.
Dodać sól i cukier, zwiększyć prędkość miksera TP medium, i mieszać przez około 8 minut, lub aż ciasto zaczyna się odciągać od boków miski, czuje się elastyczny, i daje pewien opór po szarpaniu.
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Ciasto rozłożyć na 12 115 gramów na 4 uncje mąki. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Wyłóż dwie patelnie z pergaminem.
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Jeśli masz pieczątkę kaiser roll, naciśnij nią środek rolki. Jeśli nie masz stempla, lekko naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą rundę w bagietkę o długości około 12 cali. Pracując z jednym kawałkiem na raz, uformuj każdą bagietkę w pętlę, przecinając końce, a prawy koniec znajduje się na dole. Pociągnij prawy koniec i nad środkiem pętli i popchnij go w tym samym kierunku. Lewa pętla powinna być teraz skierowana w prawo. Weź lewy koniec i pociągnij go do góry i pod środkowym otworem, a następnie podłącz go do drugiego końca. Powinieneś teraz mieć rolkę, która jest raczej jak rozeta.
Umieść 6 rolek, szew od strony dołu, na każdej z przygotowanych patelni. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i dowód na 1 godzinę.
Około godziny przed tym, jak będziesz gotowy do upiec bułki, Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Ciasto odsłaniamy i przekładamy do nagrzanego piekarnika.
Piec przez 22 minuty, lub do momentu, gdy bułki będą złocisto-brązowe i chrupiące.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.