Podstawowe Risotto Mikrofalowe
Podstawowe Risotto mikrofalowe może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 333 kalorie. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,43 zł za porcję. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz rosół z kurczaka, parmezan, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Risotto Mikrofalowe, Risotto Z Grzybami Mikrofalowymi, oraz Risotto mikrofalowe primavera.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki wymieszać w średniej wielkości misce do gotowania w kuchence mikrofalowej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 3 minut. Wymieszać z ryżem, i kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 2 protokół.
Wymieszać 2 3/4 szklanki bulionu i 1/4 szklanki wina. Przykryj szczelnie folią. (Nie odpowietrzać). Kuchenka mikrofalowa na wysokości 9 minut. Ostrożnie obracać miskę bez odkrywania (w celu włączenia mieszaniny), i kuchenka mikrofalowa w wysokiej 8 minut. Ostrożnie wyjąć i wyrzucić folię. Wymieszać z serem i 1/4 szklanki bulionu z kurczaka, mieszając 30 sekund do 1 minuty lub aż kremowy.
Dodaj 1/4 szklanki dodatkowego bulionu, 1 łyżka. w czasie, jeśli to konieczne, dla pożądanej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem do smaku i podawać od razu.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy ryżu Rice Select risotto w stylu włoskim, kuchenki mikrofalowej o mocy 1100 W i szklanej miski o pojemności 2 1/2 litra. Odkryliśmy, że samouszczelniające się OPAKOWANIA Z tworzyw sztucznych, takie jak GLAD Press ' N Seal, nie działają w tych zastosowaniach.
Risotto serowo-bekonowe: 1 szklankę świeżo rozdrobnionego, bardzo ostrego sera Cheddar zastąpić parmezanem. Przygotować podstawowe Risotto mikrofalowe zgodnie z zaleceniami, mieszając w 3 łyżki. słoik pokrojony w kostkę pimiento, osuszony, z serem.
Posypać 1/4 szklanki ugotowanego i pokruszonego boczku i 2 cienko pokrojoną zieloną cebulą tuż przed podaniem. Przyrządza 4 porcje; Przygotowanie: 10 min., Gotowanie: 22 min.
Risotto z zielonym groszkiem i szparagami: przygotuj podstawowe Risotto mikrofalowe zgodnie z zaleceniami. W międzyczasie zdejmij i wyrzuć twarde końce 1/2 funta. szparagi i pokroić na 2-calowe kawałki.
Saute szparagi w lekko nasmarowanej patelni nonstick na średnim ogniu 3 do 4 minut lub aż chrupiące-przetargu; wymieszać 1/2 szklanki mrożonego słodkiego zielonego groszku, rozmrożone. Wymieszaj mieszaninę szparagów, 1 łyżka. posiekana świeża mięta, 1 łyżeczka. Skórka z cytryny i 2 łyżeczki. sok z cytryny do przygotowanego risotto.
Podawać natychmiast. Przyrządza 4 porcje; przygotowanie: 15 min., Gotowanie: 26 min.
Portobello-Risotto ze szpinakiem: przygotuj podstawowe Risotto mikrofalowe zgodnie z zaleceniami. Tymczasem saute 1 (8-oz.) opakowanie pokrojone baby portobello grzyby w 1 łyżce. gorąca oliwa z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 6 minut lub do miękkości. Wymieszać w 3 szklanki mocno zapakowany świeży szpinak, i gotować 1 minutę lub aż zwiędnie. Mieszamy mieszaninę grzybową do przygotowanego risotto.
Podawać natychmiast. Przyrządza 4 porcje; Przygotowanie: 10 min., Gotowanie: 29 min.
Risotto parmezan-Squash: przygotuj podstawowe Risotto mikrofalowe zgodnie z zaleceniami, zwiększając parmezan do 1/2 szklanki. Stir 1 (12-oz.) pakiet mrożone gotowane squash, rozmrożone i osuszone, i 3 łyżki. cienko pokrojona świeża bazylia do przygotowanego risotto. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty.
Podawać natychmiast. Przyrządza 4 porcje; Przygotowanie: 10 min., Gotowanie: 23 min.