Podstawowe Mleko Orzechowe
Need a bezglutenowy i wegański napój? Podstawowe mleko orzechowe może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 3. Udaj się do sklepu i odbierz Syrop z agawy, migdały, sól morską i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Listwy mocujące daty i nakrętki, Borówka Banan Orzech Pieczone Płatki Owsiane, oraz Batoniki do żucia z owocami i orzechami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orzechy w dużej misce i dodaj wodę toover przez 2".
Odstawić na co najmniej 12 godzin (jest to klucz do jedwabistych, nietrwałych rezultatów; im dłużej namoczą się orzechy, tym gładsze będzie mleko).
Odsączyć nakrętki; wyrzucić moczącą ciecz. Puréenuts, agawa, sól, i 4 szklanki bardzo gorącej wody (ale nie wrzącej; gorąca woda daje creamiermilk) w blenderze na dużej prędkości, aż verysmooth, o 2 protokół. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski, naciskając na ciała stałe; wyrzucić miąższ orzechów.Cienkie mleko orzechowe z wodą jako koniecznąaby osiągnąć pożądaną konsystencję.
Przenieść do szczelnego pojemnika i schłodzić do ostygnięcia.
DO AHEAD: orzechy można moczyć 2 dni wcześniej; przykryć. Mleko orzechowe można wytwarzać 3 dni wcześniej; przechowywać w lodówce.