Poblano-Jalapeño Chili

Poblano-Jalapeño Chili
Poblano-Jalapeño Chili może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.59 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 514 kalorii, 35g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Mieszanka bez soli dodaje fasoli, sól koszerna, olej canolan, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 4 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chrupiący Kurczak z Jalapeno Beurre Blanc i pikantnym Puree z pieprzu Poblano, 6th Annual Chili Contest: wpis # 6-Crock Pot Jalapeno Popper White Chicken Chili, oraz Czerwona fasola i Poblano Chili dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
PatelniaPatelnia
2
Dodać wołowinę; gotować 10 minut lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
3
Usuń wołowinę z patelni; odcedzić. Wytrzyj patelnię do czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Usunąć i wyrzucić nasiona i błony z 1 jalapeo; drobno posiekać oba jalapeo.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
5
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać olej; zawirować do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Dodaj jalapeos, cebula, poblano, i czosnek; smażyć 10 minut lub aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Dodaj piwo; zeskrobać patelnię, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować 12 minut lub aż połowa płynu odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj chili w proszku, kminek i sól; gotuj przez 1 minutę, często mieszając. Wymieszać wołowinę, marinara, bulion, fasola, i pomidory; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu, odkryte, przez 30 minut lub aż lekko zgęstnieje. Chochla o 1 1/2 filiżanki chili w każdej z 8 misek; góry każdej porcji z 1 1/2 łyżki sera, 1 łyżka kwaśnej śmietany, i 1 1/2 łyżeczki kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SerSer
FasolaFasola
BulionBulion
Papryka ChiliPapryka Chili
KminekKminek
WołowinaWołowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 4 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn