Plum Semifreddo
Plum Semifreddo może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz koszerną sól, śliwki, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Plum & amaretti semifreddo, Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone), oraz Tarta Śliwkowa Tatin Z Grzanym Sorbetem Śliwkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokryj patelnię bochenkową 9x5 " nieprzywierającym sprayem i owiń folią, pozostawiając obfity zwis ze wszystkich stron.
W średnim rondlu połącz śliwki, kardamon, 1/3 szklanki cukru i szczyptę soli. Przykryć i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż śliwki uwolnią swoje soki, o 5 protokół. Odkrywaj i gotuj, aż śliwki zmiękną i zaczną się rozpadać, o 6-8 minut dłużej.
Przecier śliwkowy mieszamy w blenderze do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do średniej miski, naciskając na ciała stałe.
Ochłoń. Odstawić 1 szklankę przecieru do serwowania.
Ubij białka, szczyptę soli i pozostałe 2/3 szklanki cukru w średniej żaroodpornej misce (lub misce miksera stojącego) i ustaw na rondlu z gotującą się wodą (nie pozwól miski dotknąć wody).
Ciepło, stale ubijając, aż cukier się rozpuści i mieszanina jest ciepła w dotyku, około 4 minut.
Dodaj wanilię i, za pomocą miksera elektrycznego na dużej prędkości, ubijaj, aż mieszanina zostanie potrojona w objętości, błyszcząca i całkowicie chłodna, około 10 minut.
Używając czystych ubijaczy, ubij śmietanę w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż 1/3 bitej śmietany do mieszanki białawej, aż do połączenia. Złóż pozostałą bitą śmietanę, aż do połączenia. Złożyć w purée śliwkowym, aż pojawią się duże smugi w całej mieszaninie.
Przenieść mieszaninę do przygotowanej patelni i gładkiej góry. Fold folia zwis na górze i zamrozić do firmy, co najmniej 8 godzin.
Rozpakuj semifreddo i, używając plastikowego zwisu, delikatnie podnieś z patelni. Odwróć semifreddo na duży talerz, Usuń plastikową folię i pokrój 1 " grube; przenieść na talerze i odstawić na co najmniej 5 minut, aby lekko zmiękczyć.
Podawać z przecierem śliwkowym.
Czy z wyprzedzeniem: przecier śliwkowy może być wykonany 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Semifreddo można zrobić 3 dni wcześniej. Zamrozić.