Plum Galette
Plum Galette to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka armagnac, ciasto, crme frache i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Plum Galette, Plum Galette, oraz Plum Galette.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnik w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Linia duża (17-na 12-calowy) blacha do pieczenia z pergaminem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 13-calową rundę.
Przełożyć na blachę do pieczenia.
Wymieszać mąkę z kaszy mannej i 2 łyżki cukru granulowanego i równomiernie rozprowadzić na cieście, pozostawiając 1-calową granicę. Ułóż śliwki, skórki w dół, w 1 warstwie na wierzchu mieszaniny cukru, a następnie posyp śliwki 3 łyżkami cukru granulowanego. Wchodzisz na krawędzi ciasta na pokrycie zewnętrznej krawędzi śliwek, plisowanie ciasta w razie potrzeby.
Piec galette, luźno przykryte arkuszem folii, 40 minut.
Wyjąć folię i piec, aż owoce będą miękkie i soki są bulgotanie, o 5 minut więcej.
Przenieść galette na blasze do stelaża i natychmiast umyć gorące soki na śliwki za pomocą szczotki do ciast. Kurz gorący galette z cukrem cukierników (cukier topi się i pomaga glazury galette). Schłodzić do ogrzania lub temperatury pokojowej, około 30 minut.
Podczas gdy galette ostygnie, wymieszaj crme frache, Armagnac (jeśli używasz) i pozostałe 3 łyżki cukru granulowanego w misce, aż cukier się rozpuści.
Podawać galette z kremem Armagnac.