Plamiak Pieczony
Pieczony plamiak może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 34g białka, oraz 16G tłuszczu. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz plamiaka, masło, mielony tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Podobne przepisy to Plamiak Pieczony, Plamiak Pieczony, oraz Prosty Pieczony Dorsz (Lub Plamiak).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
W małej misce, połączyć mleko i sól. W osobnej misce wymieszać bułkę tartą, parmezan i tymianek. Zanurz filety z plamiaka w mleku,a następnie naciśnij na mieszaninę okruchów, aby pokryć.
Filety z plamiaka umieścić w szklanym naczyniu do pieczenia i skropić roztopionym masłem.
Piec na górnej półce nagrzanego piekarnika, aż ryba będzie łatwo się płatkować, około 15 minut.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na plamiaka. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.