Plamiak Au Gratin
Plamiak Au Gratin jest pescatarian przepis z 8 porcjami. Na 5,32 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś ostry ser cheddar, mąkę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Zapiekanka z plamiaka wędzonego, Zapiekanka z wędzonego plamiaka i topinamburu, oraz Wędzony plamiak z tarką selerowo-szpinakową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmarować średnim lub dużym naczyniem do pieczenia.
Filety opłukać i osuszyć. Doprawić 1 łyżeczką soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Na patelni lub patelni roztop masło na średnim ogniu.
Podsmażyć cebulę na maśle na złoty kolor. Wymieszać z mąką, aż do całkowitego włączenia. Wymieszaj musztardę, 1/2 łyżeczki soli, lekkie i ciężkie kremy. Gotować aż zgęstnieje, ciągle mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać sery.
Polać rybę sosem i posypać papryką.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut, aż zbrązowieje i będzie bąbelkowy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.