Placki ziemniaczane z sosem jabłkowym tymiankowym pieczonym w piecu, kwaśną śmietaną i jajkami w koszulce

Placki ziemniaczane z pieczonym tymiankiem mus jabłkowy, śmietana, i jajka w koszulce może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja zawiera 596 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka białka Plus 4 jajka, woda, cynamon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana, cebula i pieprz z jajkami gotowanymi w piekarniku, Naleśniki z kalafiorem z tymiankiem i kwaśną śmietaną, oraz Pieczone dwa ziemniaki i kiełbasa z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku sosu jabłkowego: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji dolnej i podgrzej piekarnik do 177°.
Połącz jabłka, cukier, cynamon, tymianek, szczyptę soli i wodę w dużym, żaroodpornym naczyniu do pieczenia. Wrzucić do połączenia i przenieść do piekarnika, aby gotować, aż jabłka będą miękkie, o 45 protokół.
Wyjąć z piekarnika, wyrzucić tymianek i z grubsza rozgnieść tylną częścią widelca, pozostawiając pewną konsystencję. Przechowywać w lodówce i zmniejszyć piekarnik do 93°.
Do placków ziemniaczanych: w dużej misce do mieszania, lekko ubić białko jaja.
Dodaj ziemniaki, cebulę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i mączkę Macy.
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni, aż się połysk. Pracując partiami, upuść na każdy placek ziemniaczany 2 łyżki stołowe, spłaszczając je, aby zrobić cienkie naleśniki. Gotować, aż DNA są rumiane, 2 do 3 protokół. Odwróć i brązową drugą stronę, dodając dodatkowy olej w razie potrzeby.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać dodatkową solą, gdy są jeszcze gorące.
Ułożyć osuszone naleśniki na blasze do pieczenia i przełożyć do piekarnika, aby się ogrzał. Kontynuuj pracę partiami, aż wszystkie naleśniki zostaną ugotowane.
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia i zmniejszyć do sub-gotować. Rozbij jajka na poszczególne miski. Wykonując jedno jajko na raz, włóż jajko do drobnego Sitka siatkowego i delikatnie obracaj nad zlewem lub misą, aby usunąć wodniste białka. Opuść do wody i delikatnie rozwałkuj jajko. Powtarzaj, aż wszystkie jajka znajdą się w garnku. Gotować, delikatnie wirując i przewracając jajka do nawet gotowania, aż białka są ustawione, ale centra są nadal ciekłe, 3 1/2 do 4 protokół. Ostrożnie podnieś łyżką szczelinową i przenieś na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. (Zobacz tutaj film z procesu kłusownictwa jaj.)
Aby służyć, talerz placki ziemniaczane z hojnym dollop każdy z kwaśnej śmietany i musu jabłkowego.
Do każdego talerza dodać jajko, doprawić solą i pieprzem, posypać świeżymi liśćmi tymianku i podawać.