Placki ziemniaczane z sosem jabłkowym tymiankowym pieczonym w piecu, kwaśną śmietaną i jajkami w koszulce

Placki ziemniaczane z sosem jabłkowym tymiankowym pieczonym w piecu, kwaśną śmietaną i jajkami w koszulce
Placki ziemniaczane z pieczonym tymiankiem mus jabłkowy, śmietana, i jajka w koszulce może być tylko przystawką szukasz. Jedna porcja zawiera 596 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Mieszanka białka Plus 4 jajka, woda, cynamon, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka ziemniaczana, cebula i pieprz z jajkami gotowanymi w piekarniku, Naleśniki z kalafiorem z tymiankiem i kwaśną śmietaną, oraz Pieczone dwa ziemniaki i kiełbasa z gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W przypadku sosu jabłkowego: Dostosuj stojak piekarnika do pozycji dolnej i podgrzej piekarnik do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Połącz jabłka, cukier, cynamon, tymianek, szczyptę soli i wodę w dużym, żaroodpornym naczyniu do pieczenia. Wrzucić do połączenia i przenieść do piekarnika, aby gotować, aż jabłka będą miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjąć z piekarnika, wyrzucić tymianek i z grubsza rozgnieść tylną częścią widelca, pozostawiając pewną konsystencję. Przechowywać w lodówce i zmniejszyć piekarnik do 93°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Do placków ziemniaczanych: w dużej misce do mieszania, lekko ubić białko jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
5
Dodaj ziemniaki, cebulę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i mączkę Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Podgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni, aż się połysk. Pracując partiami, upuść na każdy placek ziemniaczany 2 łyżki stołowe, spłaszczając je, aby zrobić cienkie naleśniki. Gotować, aż DNA są rumiane, 2 do 3 protokół. Odwróć i brązową drugą stronę, dodając dodatkowy olej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać dodatkową solą, gdy są jeszcze gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
8
Ułożyć osuszone naleśniki na blasze do pieczenia i przełożyć do piekarnika, aby się ogrzał. Kontynuuj pracę partiami, aż wszystkie naleśniki zostaną ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
9
Doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia i zmniejszyć do sub-gotować. Rozbij jajka na poszczególne miski. Wykonując jedno jajko na raz, włóż jajko do drobnego Sitka siatkowego i delikatnie obracaj nad zlewem lub misą, aby usunąć wodniste białka. Opuść do wody i delikatnie rozwałkuj jajko. Powtarzaj, aż wszystkie jajka znajdą się w garnku. Gotować, delikatnie wirując i przewracając jajka do nawet gotowania, aż białka są ustawione, ale centra są nadal ciekłe, 3 1/2 do 4 protokół. Ostrożnie podnieś łyżką szczelinową i przenieś na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem. (Zobacz tutaj film z procesu kłusownictwa jaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
10
Aby służyć, talerz placki ziemniaczane z hojnym dollop każdy z kwaśnej śmietany i musu jabłkowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
11
Do każdego talerza dodać jajko, doprawić solą i pieprzem, posypać świeżymi liśćmi tymianku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeChanukowe
Magazyn