Placki ziemniaczane Nadziewane pstrągiem
Placki ziemniaczane Nadziewane pstrągiem to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej canolan, liście szpinaku, pstrąg tęczowy i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pstrąg Wędzony Placki Ziemniaczane, Pstrąg faszerowany z fioletową tarką ziemniaczaną, oraz Kanapki ziemniaczane Nadziewane kwaśną śmietaną i wędzonym pstrągiem.
Instrukcje
W dużym rondlu przykryj ziemniaki zimną wodą i zagotuj. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż Na Zewnątrz są miękkie, ale centra są nadal twarde, o 15 protokół.
Odcedzić i schłodzić pod bieżącą wodą. Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć na tarce. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Doprawić pstrąga solą i pieprzem. Na żeliwnej patelni lub patelni rozpuść 1/2 łyżki masła w 1/2 łyżki oleju. Łyżka skąpe 1/2 szklanki rozdrobnionych ziemniaków na patelni i spłaszczyć go w 5-calowej rundzie. Ułożyć na środku kawałek pstrąga, przykryć liściem szpinaku, a na wierzchu skąpe 1/2 szklanki ziemniaków, spłaszczając je. Gotować ciasto ziemniaczane na umiarkowanie małym ogniu, aż chrupiące i złoty na dnie, 5 do 7 protokół. Ostrożnie obrócić ciasto i gotować, aż ziemniaki są chrupiące i złoty i pstrąg jest gotowane przez, o 5 minut dłużej; dodać więcej masła i oleju, jeśli to konieczne.
Przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć, a następnie podawać na gorąco. Powtórz z pozostałymi startymi ziemniakami, pstrągiem i szpinakiem, podając ciasto ziemniaczano-pstrągowe na gorąco.