Placki ziemniaczane: Crocche di Patate

Placki ziemniaczane: Crocche di Patate
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać placki ziemniaczane: Crocche di Patate spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 368 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ser pecorino, bułkę tartą, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Croccette di patate (krokiety ziemniaczane), Krokiety ziemniaczane - - - Panzeroti di Patate, oraz Gattò di patate (placek ziemniaczany) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umyć i obrać ziemniaki, pokroić je na 1-calowe kawałki, a następnie zanurzyć obrane ziemniaki w zimnej wodzie, aby nie utleniały się. Gdy wszystkie ziemniaki są obrane i pokrojone, umieść je w dużym garnku. Napełnij garnek zimną wodą, aby po prostu przykryć ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać 1 łyżkę soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Ugotowane ziemniaki odcedzić. Gdy są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, uruchomić gotowane ziemniaki choć młyn żywności.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4
Dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 jajka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
5
Wymieszać drewnianą łyżką, aż dobrze się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
6
Dodać oba sery i doprawić do smaku solą i pieprzem. Używając drewnianej łyżki, ponownie wymieszać, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
7
W osobnej misce lub w misce elektrycznego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki ubijaj białko jaja, aż utworzy błyszczące, jędrne szczyty. Za pomocą szpatułki delikatnie złóż ubite białko do mieszaniny ziemniaków. Celem jest dodanie objętości do mieszanki ziemniaków, a nie opróżnienie białek. Delikatnie złożyć w bułce tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę 350 F stopni. Olej powinien pozostawać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Za pomocą łyżki, zmierzyć się pełną łyżkę mieszanki ziemniaków do postaci crocche. Możesz użyć ręki, aby delikatnie uformować mieszankę w bardziej okrąg.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
11
Pracując w partiach po 6, smażyć crocche ziemniaków do złotego koloru. Użyj łyżki z rowkiem lub pająka, aby delikatnie wrzucić placki do oleju, uważając, aby nie rozpryskać gorącego oleju. Używając tej samej łyżki lub pająka, Usuń gotowe placki na talerz do serwowania. Powtórz proces, aż wszystkie crocche są gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn