Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym
Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym to Wegetariańskie przystawka. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 226 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz kminek, ciecierzycę, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przepis ten zachwycił 358 osób. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki z ciecierzycy z sosem jogurtowym, placki z ciecierzycy, jak zrobić placki z ciecierzycy / chana vadas, oraz Ciecierzyca Z Sosem Tzatziki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić ciecierzycę z puszki, umieścić w dużej misce i z grubsza rozgnieść widelcem.
Wymieszać z posiekaną papryką.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i posypać ciecierzycą.
Ubij jajko i połącz z mlekiem i tahini; zalej ciecierzycą i wymieszaj do całkowitego połączenia.
Aby zrobić sos jogurtowy, połącz ogórek, jogurt i cytrynę, sól i pieprz do smaku.
Wlać olej do patelni, aż osiągnie w połowie drogi z boku.
Podgrzać delikatnie na średnim ogniu, aż osiągnie 177°, lub łyżka z odrobiną ciasta na to skwierczy po umieszczeniu w oleju.
Dodać ciasto przez łyżkę stołową-ful do gorącego oleju, gotowanie w małych partiach, aż placki są chrupiące i złocisto brązowy, i utrzymanie gotowe placki ciepłe w niskim piekarniku.
Posypać solą i podawać z sosem jogurtowym.