Placki Z Ciecierzycy
Placki z ciecierzycy to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje 86 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, parmigiano-reggiano, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj placki z ciecierzycy, jak zrobić placki z ciecierzycy / chana vadas, Chrupiące Placki Z Ciecierzycy, oraz Placki Z Ciecierzycy Dyniowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko olej 8-na 4-calową patelnię Bochenek (pojemność 6 filiżanek) i linia z pergaminem, pozostawiając 2-calowy zwis na każdym końcu.
Wymieszać wodę, mąkę z ciecierzycy, sól morską i 2 łyżki oleju w 2 1/2 - do 3-quart ciężkiego rondla, aż będzie gładka, a następnie gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką (aby zapobiec tworzeniu się grudek), aż bardzo gęsta i mieszanina odciągnie się od strony patelni, 20 do 25 minut.
Przenieść mieszaninę do bochenka patelni, wygładzając górę. Schłodzić, odsłonięte, a następnie schłodzić, powierzchnia mieszaniny pokryta folią, aż do twardego, co najmniej 3 godziny.
Wyciągnij blok ciecierzycy z patelni za pomocą pergaminu i przenieś na powierzchnię roboczą. Delikatnie odwróć blok i wyrzuć pergamin, a następnie osusz.
Pokrój blok w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala dla paneli.
Rozgrzej piekarnik do 149°.
Podgrzać 1/2 cala oleju (o 2 filiżanki) w głębokim 10-calowej patelni ciężkiej, aż zarejestruje 191° na termometrze, następnie smażyć panelle w 5 partiach, ostrożnie obracając od czasu do czasu szczypcami, aż złoty i dmuchany, 3 do 5 minut na partię, i przenieść do ręczników papierowych, aby osuszyć. Utrzymuj ciepło na blasze do pieczenia w piekarniku podczas smażenia pozostałych partii.
Układamy panelle na półmisku i posypujemy natką pietruszki i serem.
* Jeśli sól morska jest bardzo ziarnista i kamyczkowata, zmiażdż ją za pomocą płaskiej strony dużego ciężkiego noża lub DNA ciężkiej patelni.* Aby wziąć temperaturę płytkiej ilości oleju, umieścić żarówkę w patelni i włączyć termometr facedown, spoczywając drugi koniec przed obręczą patelni. Często sprawdzaj temperaturę.* Mieszankę ciecierzycy można schłodzić na patelni bochenkowej do 1 dnia.* Panelle można smażyć 4 godziny wcześniej i przechowywać bez osłony w temperaturze pokojowej. Podgrzej na blasze do pieczenia w rozgrzanym piekarniku 177° 10 do 15 minut.* Dostępne na rynkach włoskich, w wielu sklepach z żywnością specjalistyczną i D. Coliccio & Sons (718-436-6700).