Placki z łososiem i ziemniakami z mieszaną zielenią
Placki z łososia i ziemniaków z mieszaną zielenią to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 17,93 zł za porcję, ten przepis okładki 53% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 640 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ciężki krem, szalotki, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 79%. Podobne przepisy to Ciasta Risotto z mieszaną zielenią, Ciastka krabowe na mieszanej zieleni z sosem cytrynowym, oraz Ciastka krabowe na mieszanej zieleni z orzechowym winegretem.
Instrukcje
Posmaruj dno dużej głębokiej patelni 1 łyżką oleju.
Na patelnię włożyć ziemniaki i posypać 1/2 łyżeczki soli. Top z cebulą, a następnie łososia.
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu na łososia.
Dodać wodę do patelni, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż łosoś i ziemniaki są gotowe, o 15 protokół.
Dobrze odcedzić ziemniaki i włożyć do średniej miski.
Dodać śmietanę i zacieru, pozostawiając ziemniaki dość grube.
Dodać łososia, kolejny 1/2 łyżeczki pieprzu, szalotki, i 2 łyżki koperku. Uformuj mieszaninę w osiem ciastek; nie muszą być idealnie symetryczne ani gładkie.
Dodać 1 łyżkę oleju i podgrzać na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać połowę ciasta łososia na patelni i brązowy dobrze po obu stronach, o 5 minut w ogóle.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i powtórzyć z inną łyżką oleju i pozostałymi ciastami z łososia.
W średniej szklance lub misce ze stali nierdzewnej ubijamy musztardę, ocet i pozostałą 1 łyżkę koperku i 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodać pozostałe 1/4 szklanki oleju powoli, ubijając.
Dodaj zielenie, wrzucić, i umieścić na talerzach. Na wierzch każdej sałatki składają się dwa ciasta z łososia i klin cytrynowy.
Rekomendacja wina: pełne smaki tej sałatki mogą przybierać chardonnay, który zagłuszyłby inne dania. Wybierz butelkę z kalifornijskiej Napa lub Sonoma Valley, aby uzyskać niezapomniany smakołyk.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Santa Ema Reserve Chardonnay]()
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.