Placki pasterskie z jagnięciny i słodkich ziemniaków

Placki pasterskie z jagnięciny i słodkich ziemniaków
Lamb and Sweet Potato Shepherd ' s pasztety może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 597 kalorii, 37g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na $3.85 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz mielony kminek, cebulę, kurkumę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Owczarek jagnięcy z puree ziemniaczanym z czosnkiem, Placek pasterski ze słodkich ziemniaków, oraz Placek pasterski ze słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek, aż się połysk. Pracując partiami, jeśli to konieczne, dodaj jagnięcinę i dopraw solą i pieprzem. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
JagnięcinaJagnięcina
2
Przełożyć jagnięcinę do płytkiej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodać czosnek, cebulę i pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek do zapiekanki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodać marchew i przyprawy i gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół. Wymieszać z mąką i dodać jagnięcinę i wodę. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby zeskrobać wszelkie rumiane kawałki z dna zapiekanki. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jagnięcina będzie miękka, a sos zgęstnieje, około 1 1/2 godziny. Podgrzać do umiarkowanie wysokiej temperatury i mieszać w szpinaku, aż zwiędnie. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka gulasz jagnięcy do 4 płytkich 2 1/2 szklanki szklanych lub ceramicznych naczyń do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
PrzyprawyPrzyprawy
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GulaszGulasz
WodaWoda
JagnięcinaJagnięcina
5
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
W średnim rondlu rozgrzej i wymieszaj słodkie ziemniaki na dużym ogniu, aż do ogrzania. Rozgnieść w kozim serze, mleku i maśle i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Ser KoziSer Kozi
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Rozłóż tłuczone słodkie ziemniaki na gulaszu jagnięcym i piec przez około 10 minut, lub aż gorące i bulgotanie na brzegach. Rozgrzej brojlery. Broil topping 4 cali od ciepła do złotego, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
GulaszGulasz
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
8
Serwuj natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia54
Magazyn