Placki Pasternakowo-Ziemniaczane Z Musem Cynamonowym
Need a bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Pasternakowo-ziemniaczane placki z cynamonowym musem jabłkowym mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.19 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i zbieraj jabłka, olej roślinny, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób naprawdę lubiło to Żydowskie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Placki ziemniaczano-Pasternakowe ze słonym musem jabłkowym, Placki ziemniaczane z musem Malinowo-cynamonowym, oraz Słodkie placki ziemniaczane z żurawinowym sosem orzechowym i jogurtem cynamonowym.
Instrukcje
Jabłka pokroić na 1-calowe kawałki.
3 szerokie paski skórki wyjąć z cytryny obieraczką do warzyw; przelać do rondla i wycisnąć sok z cytryny.
Dodaj jabłka i laskę cynamonu, przykryć i gotować na średnim ogniu do miękkości, 15 do 20 protokół. Odkryj i zwiększ ciepło do średniej wysokości. Nadal gotować, zacierania i mieszając jabłka, aż zgęstnieją, 10 do 15 protokół.
Wyjmij laskę cynamonu, a następnie przepuść jabłka przez młynek lub puree w robocie kuchennym. Odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
W międzyczasie zrobić latkes: Zetrzeć ziemniaki, pasternak i cebulę za pomocą średniej tarki przymocowanej do robota kuchennego lub dużych otworów tarki pudełkowej. Wycisnąć mieszaninę przez garść nad zlewem, aby usunąć nadmiar płynu.
Wymieszać z czosnkiem, jajkami, pietruszką i szczypiorkiem w dużej misce, następnie dodać mąkę i 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Kształt na 12 cienkich pasztecików, ściskając, aby usunąć pozostałą ciecz, jak tworzysz każdy z nich; połóż się na arkuszu pergaminu.
Ciepło 1/4 cala oleju arachidowego w dużej patelni na średnim ogniu. Smażyć latkes w partiach aż złoty kolor, 4 do 5 minut na stronie.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą na gorąco.
Podawać z cynamonowym musem jabłkowym.