Placki Mini Tamale

Placki Mini Tamale
Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka liści oregano, ostry ser cheddar, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini placki z fasoli i kukurydzy, Pieczone ciasto z Chile, serem i bekonem Mini-Tamale, oraz Indywidualne Ciasta Tamale.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać wołowinę, doprawić solą i pieprzem, a mięso rozbić na małe kawałki łyżką. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i gotowane przez, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WołowinaWołowina
MięsoMięso
3
Wyjąć łyżką szczelinową do średniej miski i odstawić.Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę i czosnek. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać ocet i wymieszać, aby połączyć, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Posypać papryką, oregano, kminek, i cayenne i mieszać aż włączone. Gotować, aż przyprawy będą pachnące, o 1 minutę.Wołowinę odstawić na patelnię, dodać pomidory, bulion, odmierzoną sól i pieprz, wymieszać do połączenia. Gotować, aż mieszanina simmers, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje, o 7 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PaprykaPapryka
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
KminekKminek
SOSSOS
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Wyjmij folię z miski masy. Masę podzielić równomiernie między studzienki 12-studzienkowej patelni do muffinów (około 1 okrągłej łyżki stołowej na studzienkę). Używając palców, wciśnij masę równomiernie w cienką warstwę na dnie i po bokach każdej studzienki (mieszanka może czuć się sucha w dotyku). Równomiernie podziel wypełnienie między studnie wyłożone masą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Taca Na MuffinkiTaca Na Muffinki
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Piec przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Wyjąć patelnię z piekarnika i równomiernie posypać rozdrobnionym serem nadzienie. Powrót patelni do piekarnika i piec, aż ser topi się i nadzienie jest bulgotanie, o 10 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Wyjmij patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia przez 5 minut. Uruchom mały nóż na obwodzie każdej studni poluzować i usunąć ciasta. Top każdy placek tamale z odrobiną kwaśnej śmietany, posypać kolendry, i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KolendraKolendra
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Byron Fiddlestix Pinot Noir z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Byron Fiddlestix Vineyard Pinot Noir
Winnica Fiddlestix 2016 Pinot Noir charakteryzuje się fioletowymi i jagodowymi właściwościami, wraz z ziemią, nutami czarnej herbaty i długim dymem.Wegańskie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn