Placki kukurydziane z pikantną salsą z cukinii mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 278 kalorii. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz czosnek, ziarna kukurydzy, Jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placki z cukinii z pomidorową salsą kukurydzianą, Placki kukurydziane z salsą, oraz Cukinia-Placki Kukurydziane.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 204°. w misce, połączyć pomidory, cukinia, 1/2 cebula, czosnek, jalapeño, 1/4 łyżeczka soli i oleju; wrzucić do herbu.
Rozłóż na arkuszu do pieczenia pokrytym natryskiem; piecz, obracając raz, aż ziemniaki i cukinia będą lekkie, 20 do 25 minut.Wymieszać z 1/4 szklanki kolendry i 1 łyżka soku; odstawić. W drugiej misce połączyć mąkę, kminek,proszek do pieczenia ibarwiając 1/4 łyżeczki soli.
Dodać 1 łyżkę soku i 1/2 szklanki wody; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok
Woda
4
Dodać kukurydzę i pozostałość1 / 2 cebuli i 1/4 szklanki kolendry.Pokryć dużą patelnię sprayem do gotowania i podgrzać overmedium-high heat. Uformuj 1/4 mieszanki cupcorn do patty; powtórz z pozostałą mieszanką kukurydzy, aby utworzyć 12 pasztecików.Praca w partiach 3 i patelni do gotowania sprayas potrzebne, gotować paszteciki, turningonce, aż brązowy, 5 do 8 minutspers bok. Podzielić pattiesand salsa między 4 talerze.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.