Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile
Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z Chile-mięty to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, kłosy kukurydzy, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile Placki Kukurydziane, Jalapeño Cheddar placki kukurydziane z kremem kolendrowym, oraz Pieczona Kukurydza Z Queso, Kolendrą I Chile.
Instrukcje
W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować kłosy kukurydzy na umiarkowanie dużym ogniu tylko do miękkości, o 4 protokół.
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odciąć ziarna z kolb; powinieneś mieć 2 1/2 szklanki. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, gotuj ją przez 2 minuty, a następnie odcedzaj.
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego.
Dodać imbir i dwie trzecie czosnku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać kukurydzę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Przełożyć do robota kuchennego i puree.
Zeskrobać do miski. Wymieszać kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Formować na 2-calowe paszteciki i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
W mini robocie kuchennym połącz liście mięty, chile, wodę i pozostały czosnek i przetworz na grube puree. Doprawić solą.
W dużym, nonstick patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie. Placki obsypać mąką i odsączyć nadmiar.
Dodaj połowę placków na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronie.
Placki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas smażenia pozostałych placków. Ułóż placki na talerzu.
Posypać Masala chat, top z małym dollop sosem chile-mięta i służyć od razu.