Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile

Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile
Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z Chile-mięty to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, kłosy kukurydzy, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile Placki Kukurydziane, Jalapeño Cheddar placki kukurydziane z kremem kolendrowym, oraz Pieczona Kukurydza Z Queso, Kolendrą I Chile.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować kłosy kukurydzy na umiarkowanie dużym ogniu tylko do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odciąć ziarna z kolb; powinieneś mieć 2 1/2 szklanki. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, gotuj ją przez 2 minuty, a następnie odcedzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza MrożonaKukurydza Mrożona
3
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodać imbir i dwie trzecie czosnku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5
Dodać kukurydzę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Przełożyć do robota kuchennego i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Zeskrobać do miski. Wymieszać kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Formować na 2-calowe paszteciki i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
9
W mini robocie kuchennym połącz liście mięty, chile, wodę i pozostały czosnek i przetworz na grube puree. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
10
W dużym, nonstick patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie. Placki obsypać mąką i odsączyć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Dodaj połowę placków na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Placki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
13
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas smażenia pozostałych placków. Ułóż placki na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
14
Posypać Masala chat, top z małym dollop sosem chile-mięta i służyć od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia25
Magazyn