Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile

Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile
Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z Chile-mięty to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, kłosy kukurydzy, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile Placki Kukurydziane, Jalapeño Cheddar placki kukurydziane z kremem kolendrowym, oraz Pieczona Kukurydza Z Queso, Kolendrą I Chile.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować kłosy kukurydzy na umiarkowanie dużym ogniu tylko do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
2
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odciąć ziarna z kolb; powinieneś mieć 2 1/2 szklanki. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, gotuj ją przez 2 minuty, a następnie odcedzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza MrożonaKukurydza Mrożona
3
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać imbir i dwie trzecie czosnku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
5
Dodać kukurydzę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Przełożyć do robota kuchennego i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Zeskrobać do miski. Wymieszać kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Formować na 2-calowe paszteciki i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuTakie Jak Superwilgotna Czekolada Betty Crocker, Pieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
9
W mini robocie kuchennym połącz liście mięty, chile, wodę i pozostały czosnek i przetworz na grube puree. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
10
W dużym, nonstick patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie. Placki obsypać mąką i odsączyć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Dodaj połowę placków na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Placki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
13
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas smażenia pozostałych placków. Ułóż placki na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
14
Posypać Masala chat, top z małym dollop sosem chile-mięta i służyć od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia25
Magazyn