Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile

Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z mięty Chile
Placki kukurydziane z kolendrą z sosem z Chile-mięty to bezglutenowe i wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 4,82 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, kłosy kukurydzy, serrano chile i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zielone Chile Placki Kukurydziane, Jalapeño Cheddar placki kukurydziane z kremem kolendrowym, oraz Pieczona Kukurydza Z Queso, Kolendrą I Chile.

Instrukcje

1
W dużym rondlu wrzącej osolonej wody, gotować kłosy kukurydzy na umiarkowanie dużym ogniu tylko do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Odcedzić i, gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, odciąć ziarna z kolb; powinieneś mieć 2 1/2 szklanki. Jeśli używasz mrożonej kukurydzy, gotuj ją przez 2 minuty, a następnie odcedzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza MrożonaKukurydza Mrożona
3
Na średniej patelni podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodać imbir i dwie trzecie czosnku i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Dodać kukurydzę i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
6
Przełożyć do robota kuchennego i puree.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Zeskrobać do miski. Wymieszać kolendrę i doprawić solą i pieprzem. Formować na 2-calowe paszteciki i przechowywać w lodówce przez co najmniej 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
9
W mini robocie kuchennym połącz liście mięty, chile, wodę i pozostały czosnek i przetworz na grube puree. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
10
W dużym, nonstick patelni, ciepła 1/4 cala oleju, aż migotanie. Placki obsypać mąką i odsączyć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodaj połowę placków na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 2 protokół na stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Placki osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
13
Przełożyć na blachę do pieczenia i ogrzać w piekarniku podczas smażenia pozostałych placków. Ułóż placki na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
14
Posypać Masala chat, top z małym dollop sosem chile-mięta i służyć od razu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia25
Magazyn