Placki Gruszkowo-Żurawinowe
Gruszkowo-żurawinowe ciasta ręczne mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 490 kalorii, 7G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką gruszki bosc, cynamon, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Placki Gruszkowo-Żurawinowe, Placki z jabłkami i gruszkami, oraz Pear and Walnut hand Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wrzucić pokrojone w kostkę gruszki z 1/3 szklanki cukru, 1 łyżką mąki i żurawiny, zmielonymi goździkami, cynamonem i solą.
Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj ciasto francuskie na kwadrat o grubości około 1/8 cala. Ostrym nożem pokroić ciasto na 8 kwadratów. Łyżka nadzienie gruszki na rogu każdego kwadratu, pozostawiając 1/2-cala granicy. Złożyć ciasto na nadzienie, aby utworzyć trójkąt i mocno docisnąć krawędzie, aby uszczelnić. Zaciskaj krawędzie widelcem. Nakłuj czubek każdego trójkąta widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary podczas pieczenia.
Przenieść placki ręcznie do blachy do pieczenia i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, aż ostygnie.
Schłodzone ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać pozostałymi 1 1/2 łyżkami cukru.
Piecz placki przez około 30 minut, aż będą złociste.
Niech rączki ostygną przez co najmniej 5 minut.
Podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.