Placki czekoladowe z sosem czekoladowym

Placki czekoladowe z sosem czekoladowym
Czekoladowe ciasta na patelni z sosem czekoladowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1083 kalorie, 15g białka, oraz 65 g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz mąkę, delikatną słodko-gorzką czekoladę, kakao w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, oraz Placki Na Patelni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Śmietanę zagotować w rondlu 1-litrowym, następnie wlać gorącą śmietanę do czekolady w misce, delikatnie ubijając, aż będzie gładka. Przechowywać w cieple lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Przesiać razem kakao, mąkę, cukier, sodę oczyszczoną i sól do dużej miski, a następnie ubijać jajka, żółtko, maślankę, olej i wanilię, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzej patelnię lub patelnię nonstick na umiarkowanie małym ogniu i lekko posmaruj masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Pracując partiami po 2 lub 3, wlać 1/4 szklanki ciasta na ciasto na gorącą patelnię i gotować, aż pojawią się bąbelki na powierzchni, 1 do 2 minut. Obróć ciasto dużą łopatką i gotuj, aż wierzchołki powrócą po delikatnym naciśnięciu, o 1 minutę więcej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
4
Przenieść na talerz i luźno przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Dodaj 1/2 łyżeczki masła do patelni między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Ciasta podawać w stosach, polane sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn