Placki anchois: Alici w Polpette
Anchois Fritters: Alici w Polpette jest pescatarian przepis z 30 porcjami. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 115 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz rodzynki, pietruszkę, cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Podobne przepisy to Linguine con alici (Linguini z sosem anchois), Ciasto z sardelą i bułką tartą-Tortino di alici, oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta).
Instrukcje
Z grubsza posiekać filety z sardeli. W średniej wielkości misce, połączyć jajka, chleb, ser, rodzynki i orzeszki piniowe.
Dodać zmiażdżony czosnek i pietruszkę, tłuczone ziemniaki i sardelę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Za pomocą dużej łyżki uformuj mieszaninę na placki o średnicy około 2 cali. Pogłębiać w mące.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę od 360 do 375 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś kulki sardeli i umieść je w gorącym oleju. Smażyć placki na złoty kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szpatułki Usuń gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane.
Posypać serem i podawać na gorąco z plasterkami cytryn do wyciskania.