Placek ziemniaczany z serem i boczkiem
Need a danie główne bezglutenowe i przyjazne fodmap? Ciasto ziemniaczane z serem i boczkiem może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja zawiera 676 kalorii, 26g białka, oraz 46 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka kawałka boczku, ziemniaków do pieczenia, cm nonstick patelni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placek ziemniaczany z boczkiem z serem, Placek ziemniaczany z serem i boczkiem, oraz Tort ze słodkich ziemniaków z lukrem z boczku.
Instrukcje
Podgrzać boczek lardons na patelni 10-cal/25-cm na średnim ogniu, aż tłuszcz biegnie, 2 do 3 minut. Nie pozwól im brązowy.
Wyjąć je łyżką odsączającą i odstawić. Smalec rozpuścić na patelni, dodać ziemniaki i posypać pieprzem. Boczek może dostarczyć wystarczającej ilości soli. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj przez 5 minut. Wymieszać w lardons i nadal gotować, odkryte, na małym ogniu, podrzucając lub mieszając często, aż ziemniaki są miękkie i niektóre są rumiane, 20 do 25 protokół. Nie martw się, jeśli niektóre z nich zostaną zmiażdżone, ponieważ pomogą utrzymać mieszaninę w cieście.
Wymieszaj ser, posmakuj i dostosuj przyprawę. Naciśnij na ziemniaki, aby wyrównać je na patelni. Włączyć ciepło do wysokiej i niech gotować bez mieszania, aż dno jest rumiane, 3 do 5 protokół. Naciśnij ciasto od czasu do czasu, aby trzymać go razem. Po zakończeniu powinien być brązowy na krawędziach i zacząć ciągnąć z boków patelni. Zdejmij patelnię z ognia, obróć nóż wokół krawędzi, aby poluzować ciasto i odwróć je na rozgrzany talerz.