Placek Ziemniaczany Halibut-Yukon Gold
Halibut-Yukon Gold Potato Pie to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 576 kalorii, 21g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Yukon Gold potato, lodowatą wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Yukon via Vermont: Yukon Złote placki ziemniaczane i masywny mus jabłkowy, Skórki Ziemniaczane Yukon Gold, oraz Sałatka Ziemniaczana Yukon Gold dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć pory w oliwie na średnim ogniu przez 8 minut lub do miękkości.
Przełożyć do dużej miski, wymieszać z halibutem i 9 kolejnymi składnikami. Odstawić.
Połączyć 2 szklanki mąki, kiełki pszenicy i sól w misce.
Pokroić w blenderze do wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżką stołową na raz, na powierzchni; mieszać lekko widelcem, aż suche składniki są zwilżone. Ciasto uformować w kulkę i podzielić na 2 porcje.
Zwiń 1 porcję do grubości 1/8 cala na lekko posypanej mąką powierzchni.
Miejsce w 9-calowym talerzu.
Pozostałe ciasto rozwałkować na grubość 1/8 cala. Łyżka mieszaniny halibuta do przygotowanej skorupy; umieścić ciasto nad nadzieniem. Obetnij nadmiar ciasta wzdłuż krawędzi, złóż krawędzie pod i zagniataj.
Przeciąć szczeliny w górnej skorupie, aby odpowietrzyć.
Piec w temperaturze 450 przez 10 minut. Zmniejszyć temperaturę do 350 i piec przez 40 minut lub do złotego koloru.
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
Uwaga na wino: jest to ciasto dla miłośników Chardonnay. Polecam jeden z burgundzkiego regionu Chablis. Większość z nich jest bez dębu z jasnym kwasem i wielką mineralnością, aby przeciąć bogactwo sosu i podkreślić ziemistość ziemniaków. Każdy Louis Michel Premier Cru, taki jak Grenouilles ($25 - $4
to byłoby niebo.-- Steven Geddes
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.