Placek Pomidorowy
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1142 kalorie, 20g białka, oraz 68 g tłuszczu każdy. Na 3,33 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka musztardy dijon, pie shell, grubo gruyere i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placek pomidorowy Sandy, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Wyłóż skorupę folią i napełnij ciężarami ciasta, suszoną fasolą lub ryżem.
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika przez 20 minut. Ostrożnie zdjąć ciężarki i folię. Powrót do piekarnika i piec przez 10 minut więcej lub do światła złoty. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu.
Podgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posypać pomidory solą i odcedzić w durszlaku przez 10 do 15 minut.
Rozprowadzić musztardę na dnie skorupy i posypać serem. Ułóż pomidory na serze w 1 nakładającej się warstwie.
Piec, aż ciasto będzie złoto-brązowy i pomidory są bardzo miękkie, 35 do 40 minut.
W małej misce wymieszaj pietruszkę, tymianek, czosnek, oliwę z oliwek oraz sól i pieprz do smaku, aby zmiksować.
Posypać ciasto tą mieszaniną na gorąco i rozprowadzić delikatnie tylną łyżką.
Ciasto podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.