Ugotuj książkę: duszona czerwona kapusta z karmelizowanymi jabłkami
Ugotuj książkę: duszona czerwona kapusta z karmelizowanymi jabłkami to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 6 i kosztuje 81 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, grubą sól, babcię smith i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: endywia, jabłka i winogrona, Ugotuj książkę: karmelizowany Sernik pomarańczowy, oraz Ugotuj książkę: duszone marchewki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w średnim garnku lub holenderskim piekarniku (co najmniej 11 cali średnicy) na średnim ogniu.
Dodać cukier i sól, wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać jabłka i cebulę, w jak najbliżej jednej warstwy, jak to możliwe. Obróć do pokrycia w mieszaninie masła.
Niech gotować, potrząsając patelni od czasu do czasu i odwracając raz, aż cukier zaczyna karmelizować i płaszcz jabłka i cebulę, o 10 protokół.
Dodać kapustę, ocet i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz do gotować na wolnym ogniu, przykryć i gotować, aż kapusta będzie miękka, a płyn zmniejszy się do syropu, 25 do 30 minut. (Jeśli to konieczne, zdejmij pokrywkę w ciągu ostatnich pięciu minut i gotuj bez przykrycia, aby zmniejszyć płyn do pożądanej konsystencji; większość jabłek rozpadnie się.)
Kapustę i jabłka przełożyć do miski i podawać natychmiast.