Placek brzoskwiniowy
Peach Cobbler to wegetariański deser laktoovo . Ten przepis jest dla 10 osób i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 355 kalorii , 4 g białka i 11 g tłuszczu . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny . 292 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką wodę, mielony cynamon, cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Kilku osobom bardzo spodobało się to danie kuchni południowej. Jest ono dostarczane przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy to Mango Peach Cobbler , Peach Blueberry Cobbler i Perfect Old Fashioned Peach Cobbler .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Połącz brzoskwinie, 1 szklankę cukru i wodę w rondlu i dobrze wymieszaj. Doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Włóż masło do formy o pojemności 3 litrów i wstaw do piekarnika, żeby się rozpuściło.
Pozostałą 1 szklankę cukru, mąkę i mleko mieszaj powoli, aby zapobiec powstaniu grudek.
Wlać mieszankę na roztopione masło. Nie mieszać. Nałożyć owoce na wierzch, delikatnie wlewając syrop.
Posyp wierzch mielonym cynamonem, jeśli używasz. Ciasto wyrośnie na wierzch podczas pieczenia.
Piec przez 30 do 45 minut.
Aby podać, nałóż porcję na talerz i podawaj z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi.