Pizzetki Czosnkowo-Rozmarynowe
Czosnek & Rosemary Pizzettes może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 6G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje 69 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać ciasto na pizzę, czosnek i, ser mozzarella następnie, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Rozmaryn i pieczony czosnek krewetki Gyros z sosem rozmarynowym Tzatziki, Zupa z białej fasoli i czosnku ze szpinakiem i chrupiącą Prosciutto i grzankami Rozmarynowo-czosnkowymi, oraz Johnny Garlic ' s Famous Garlic and Rosemary puree Potatoes.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w górnej pozycji.
Umieść kamień do pizzy na stojaku, jeśli chcesz.
Rozgrzać piekarnik do 500 lub więcej stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu.
Dodać mielony czosnek i gotować wirowanie patelni często aż czosnek skwierczy i po prostu zaczyna kolor, o 2 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i odstawić czosnek do ostygnięcia jeszcze w oleju.Ciasto podzielić na 16 piłek do ping-ponga (lub nieco mniejszych). Spłaszczyć lub toczyć każdą kulkę w cienki dysk o średnicy około 3 ½ cala.
Połóż je na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia lekko posypanej mąką kukurydzianą. Nie tłoczyć je, może trzeba użyć dwóch blach do pieczenia.
Pozostaw w temperaturze pokojowej co najmniej 20 minut przed kontynuowaniem.Jeśli krążki ciasta schowały się po odpoczynku, użyj opuszków palców, aby przywrócić je do średnicy około 3 ½ cala.
Posmaruj każdą z nich odrobiną schłodzonej mieszanki czosnku i oliwy z oliwek, uzyskując mnóstwo chrupiących kawałków czosnku na każdym dysku. Na każdej z nich równomiernie podzielić mozzarellę, a następnie rozmaryn mielony i parmezan.
Udekoruj 2 lub 3 plastrami czosnku, niewielką gałązką rozmarynu i niewielką mżawką oliwy z oliwek na pizzę,
Piec pizzetki w bardzo gorącym piekarniku 6 do 8 minut, lub aż skórki są złote i chrupiące z serem coraz lekko zwęglone. Obserwuj je uważnie, ponieważ mogą szybko przejść od zwęglonego do spalonego.