Pizze z kurczakiem z grilla
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj pizzę z kurczakiem i kurczakiem z grilla. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 913 kalorii , 53 g białka i 34 g tłuszczu każda. Za 3,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 38% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka miodu, sera gouda, sosu barbecue i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 66% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pizza z kurczakiem BBQ , Pizza z kurczakiem z grilla i Mini Pizza z kurczakiem BBQ .
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać mąkę pełnoziarnistą, olej, miód, sól i 1-1/2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładkie. Dosyp wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby powstało miękkie ciasto.
Obróć na posypaną mąką powierzchnię; ugniatać, aż będzie gładkie i elastyczne, około 6-8 minut.
Umieścić w natłuszczonej misce, obracając raz, aby posmarować wierzch. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Uderz ciasto w dół. Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na cztery części.
Rozwałkuj każdy na 10-calowy placek. koło; lekko podbuduj krawędzie. Przykryj i odstaw na 10 minut.
W międzyczasie na dużej patelni podsmaż kurczaka i cebulę na 1 łyżce oleju, aż kurczak przestanie być różowy.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Wymieszaj sos barbecue; przegrzać.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym; za pomocą szczypiec o długich trzonkach delikatnie posmaruj ruszt grilla.
Obie strony ciasta posmaruj pozostałym olejem. Ciasto grilluj pod przykryciem na średnim ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż skórka lekko się zarumieni.
Ułóż grillowaną stronę każdej pizzy masą z kurczaka, serami i krążkami papryki. Włóż pizzę z powrotem do grilla.
Przykryj i piecz przez 4-5 minut lub do momentu, aż skórka się lekko zarumieni, a ser roztopi, obracając pizzę w połowie pieczenia, aby zapewnić równomierne przyrumienienie skórki.
W razie potrzeby posyp bazylią.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
W kategorii Pizza najczęściej wybieram Sangiovese, Shiraz i Barbera Wine. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagać czerwonego wina z pewną kwasowością, np. barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz wybrać odważniejszy syrah. Luna Vineyards Sangiovese z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Winnica Luna Sangiovese
Nasz Napa Valley Sangiovese 2009 jest perfumowany aromatami czarnych wiśni, malin, drzewa sandałowego i nutą wanilii. W środkowym podniebieniu dominuje wiśnia Bing, akcentowana malinami i nutą drzewa sandałowego. Finisz rozpoczyna się atrakcyjnymi nutami mineralnymi i kończy się przyprawowym naparem z ziaren kakaowca.